Beachvolleyduo Koekelkoren en Van Walle uitgeschakeld op EK

vr 03/06/2016 - 11:16 Ook het beachvolleybal is toe aan zijn Europees kampioenschap. Het Belgische duo Koekelkoren-Van Walle heeft in Zwitserland zijn derde en laatste groepswedstrijd verloren. De twee zijn daardoor uitgeschakeld.

Dries Koekelkoren en Tom van Walle speelden vanmorgen hun laatste groepswedstrijd tegen het Russische duo Artem Jarzoetkin en Oleg Stojanovskii. De Belgen verloren van de Russen met 2-1 (setstanden: 21-18, 19-21, 15-7).

Eerder op het EK speelden Koekelkoren en Van Walle al tegen een Oostenrijks en een Pools duo. Tegen Oostenrijk (derde reekshoofd) verloren onze beachvolleyballers met 2-0. Van Polen (veertiende reekshoofd) werd dan weer wel gewonnen: 2-1.

Door de nieuwe nederlaag tegen Rusland eindigen de Belgen als laatste in hun poule C op het EK. Hierdoor stranden Koekelkoren en Van Walle in Zwitserland op een gedeelde 25e plaats.

Op het EK in Biel wordt overigens één olympisch ticket uitgedeeld. De Belgen zien dus door hun vroege uitschakeling Rio voorlopig aan hun neus voorbijgaan. Koekelkoren en Van Walle kunnen zich later deze maand wel nog kwalificeren op de Continental Cup in Stavanger (Noorwegen).