Zware vechtpartij komt honkballers duur te staan

wo 31/05/2017 - 06:52 Honkballers Hunter Strickland en Bryce Harper zijn door de Major League Baseball zwaar gestraft voor een vechtpartij op het veld. De twee kemphanen knokten er maandag op los nadat Strickland de bal met opzet tegen het lichaam van Harper had geworpen.

Wat gebeurde er precies?

Bij een 0-2-stand voor de Washington Nationals gooide San Francisco Giants-pitcher Hunter Strickland de baseball al dan niet opzettelijk tegen het lichaam van Bryce Harper, die op dat moment klaar stond om de bal in het veld te slaan.

Harper was niet opgezet met de worp van Strickland en liet dat ook duidelijk merken. De MVP-kandidaat van de Nationals gooide zijn helm af en trok woedend richting Strickland. Wat volgde was een immense knokpartij met bijna alle spelers.

Oordeel zelf: mikt Strickland de bal opzettelijk richting Harper?

Zware straffen voor de twee kemphanen

De Major League Baseball onderzocht het incident en besliste om beide spelers zwaar te straffen. Harper moet vier wedstrijden brommen bij de Nationals, Strickland zal er zes wedstrijden niet bij zijn voor de Giants. De twee spelers kregen ook elk een boete.