Chicago Cubs winnen na 108 jaar wachten de World Series baseball

do 03/11/2016 - 07:00 De Chicago Cubs hebben zich voor de eerste keer sinds 1908 gekroond tot kampioen in de Major League Baseball (MLB). In de World Series, de finale, versloegen de Cubs de Cleveland Indians in game 7 met 8-7.

De Chicago Cubs waren aan het seizoen begonnen als de grote favoriet en maakten die rol tijdens het reguliere seizoen ook waar. De Cubs wonnen 103 van hun 161 wedstrijden, het beste gemiddelde van de hele competitie.

Maar in de finale leken de Cubs een vervolg te breien aan vele jaren van mislukkingen en ontgoochelingen. Na vier wedstrijden stonden de Cubs 3-1 achter tegen de Cleveland Indians. Sinds 1985 had geen enkele club zo'n achterstand nog goed kunnen maken.

De Cubs deden toch wat niemand nog had verwacht. Ze wonnen de laatste drie wedstrijden, waarvan de laatste twee in Cleveland. In het beslissende game 7 wonnen de Cubs na 4 uur en 28 minuten een thriller met 8-7. Ben Zobrist van de Cubs werd verkozen tot Most Valuable Player in de World Series.

Door de nederlaag nemen de Cleveland Indians de fakkel over als club die het langste wacht op een nieuwe titel. Dat is ondertussen geleden van 1948.