Kerstsprookje in NFL-land: Cleveland Browns boeken eerste zege van 2016

zo 25/12/2016 - 11:20 In de American Football-competitie heeft er zich een kerstmirakel voltrokken. Na 14 wedstrijden (en welgeteld 376 dagen) zonder zege mochten de Cleveland Browns gisterenavond voor het eerst dit jaar victorie kraaien.

In de grote Amerikaanse sportcompetities gaat het de Cleveland Cavaliers (basketbal) en de Cleveland Indians (baseball) voor de wind, maar in het American Football hadden de Browns tot dusver heel wat minder reden tot feesten.

De viervoudige NFL-kampioen verloor al zijn 14 wedstrijden dit seizoen en leek op weg om het reguliere seizoen zegeloos af te sluiten, maar die nachtmerrie schoten de Browns op kerstavond aan diggelen.

Cleveland was de San Diego Chargers na een thriller met 20-17 de baas, mede dankzij twee touchdowns van Isaiah Crowell en een geslaagd blok van Jamie Meder in de slotfase. Bij Cleveland wordt de overgang van oud naar nieuw zo toch een pak leuker.

De Detroit Lions behouden nog minstens een jaartje langer de twijfelachtige eer om alle 16 NFL-wedstrijden in een seizoen te verliezen.

Emotionele taferelen na afloop van de partij:

Bekijk de touchdowns van Crowell en het blok van Meder:

Een foto-impressie van de deugddoende zege: