Recordman Peyton Manning stopt met American Football

zo 06/03/2016 - 19:44 Peyton Manning zet een punt achter zijn American-Football-loopbaan. De 39-jarige Amerikaan won vorige maand nog de Super Bowl met de Denver Broncos. Hij was de oudste quarterback die daarin slaagde.

Dat Peyton Manning een quarterback zou worden, stond in de sterren geschreven. Manning kreeg het American Football met de paplepel mee, want ook papa Archie speelde als quarterback in de NFL. Ook Peyton Mannings jongere broer Eli is quarterback.

In 2006 won de toen 29-jarige Manning zijn eerste Super Bowl, toen nog als speler van Indianapolis, en werd hij verkozen als beste speler van de finale. Drie jaar later speelde hij zijn tweede Super Bowl, maar in 2012 waren de Saints te sterk.

Manning miste heel het NFL-seizoen in 2011 door een nekblessure. Zijn contract werd ontbonden en zo kwam hij mij de Broncos terecht. Daarmee verloor hij in 2013 nog de Super Bowl-finale, maar dit jaar was het dan toch nog eens raak.

Peyton Manning won vorige maand voor de tweede keer de Super Bowl (foto) en was met zijn 39 jaar de oudste quarterback die daar in slaagde. Hij werd vijf keer verkozen als beste speler uit de competitie, nog een van zijn vele records.

Tweet van Denver Broncos