Vonn wint Wereldbekermanche maar komt net te kort voor eindwinst

wo 14/03/2018 - 14:10 Lindsey Vonn heeft de Wereldbekermanche in Are gewonnen. De Amerikaanse skiester kwam uiteindelijk 3 punten te kort om Olympisch kampioene Sofia Goggia van de wereldtitel te houden.

In de afdaling bij de vrouwen heeft Lindsey Vonn de laatste Wereldbekerrace van het seizoen gewonnen. De Amerikaanse hield Sofia Goggia nipt van de winst. Ze finishte 6 honderdsten van een seconde sneller. 

Goggia mocht wel 1 grote troostprijs in ontvangst nemen. De Italiaanse Olympisch kampioene had na de laatste manche nog 3 punten voorsprong op Vonn en pakt zo haar eerste wereldtitel in de afdaling. Na de wedstrijd toonde Goggia zich heel opgelucht:

"Het was echt een hele harde wedstrijd, maar ik ben blij dat ik de trofee mee naar huis mag nemen. Het is altijd een eer om tegen Lindsey (Vonn) te skiën. Zij wint deze manche, maar ik win deze", sprak Goggia, terwijl ze haar kristallen trofee omarmde. Goggia is nog maar de 2e Italiaanse, na Isolde Kostner in 2001 en 2002, die de Wereldbeker wint.

Met haar 82e overwinning in een Wereldbeker-manche zette Vonn overigens nog een stapje dichter bij het record van Ingemar Stenmark, wiens teller op 86 staat.

 

VRT

Feuz eind-laureaat bij de mannen

Bij de mannen slaagde de eind-laureaat van de Wereldbeker er wel in zijn eerste achtervolger voor te blijven. Wereldbekerleider Beat Feuz snelde 12 honderdsten sneller naar de eindmeet dan Olympisch kampioen Aksel Lund. Twee Oostenrijkers bleven de 2 kemphanen nog voor. Matthias Mayer won de manche in Are voor Vincent Kriechmayr.

Feuz had meer overschot dan Goggia, de winnares bij de vrouwen, want in de eindafrekening heeft hij zo'n 70 punten voorsprong op Lund. Hij wordt de eerste Zwitserse skiër die de titel in de afdaling mag opeisen sinds Didier cuche in 2011.