Italiaan Paris viert winst in skiklassieker met dab

za 21/01/2017 - 16:44 Dominik Paris heeft voor de tweede keer in zijn carrière de Wereldbekerafdaling op de Streifpiste in Kitzbühel gewonnen. De 27-jarige-Italiaan was in Oostenrijk sneller dan twee Fransen. Op de persconferentie voerden ze samen een dab uit.

Zwitser vliegt netten in

Beat Feuz was op de ijzige Streif op weg naar de zege. De Zwitser dook ruim onder de tijd van Dominik Paris, maar op het einde verloor hij de controle over zijn ski's. Zijn wedstrijd eindigde in de netten. Zonder zege, gelukkig ook zonder erg.

Top 3 = dab

Zo won Dominik Paris voor de tweede keer de slopende afdaling in Kitzbühel. In 2013 was de 27-jarige Italiaan ook de snelste. En dat mag je letterlijk nemen: hij haalde op de piste van meer dan 3 km als enige een snelheid van meer dan 140 km/u.

Zijn Franse collega's Valentin Giraud Moine en Johan Clarey mochten mee op het podium. Opmerkelijk: tijdens de persconferentie vierden ze hun prestatie met een dab.

Uitslag Wereldbekerafdaling Kitzbühel (Oos)

  1. Dominik Paris (Ita) - 3,3 km in 1'55"01
  2. Valentin Giraud Moine (Fra) - op 0"21
  3. Johan Clarey (Fra) - 0"33
  4. Peter Fill (Ita) - 0"40
  5. Carlo Janka (Zwi) - 0"44
  6. Erik Guay (Can) - 0"49
  7. Adrien Theaux (Fra) - 0"71
  8. Matthias Mayer (Oos) - 0"75
  9. Hannes Reichelt (Oos) - 0"82
  10. Steven Neyman (VS) - 0"84

Dominik Paris voert het klassement van de Wereldbeker afdaling aan. Marcel Hirscher is de nummer 1 in de algemene Wereldbekerstand. De Oostenrijker deed vandaag niet mee.

📷 Foto's Hahnenkammrennen

Luik-Bastenaken-Luik van alpineskiën

De Wereldbekerafdaling in Kitzbühel wordt ook wel eens omschreven als de Luik-Bastenaken-Luik van het alpineskiën. De Streifpiste op de Hahnenkamm is een lange, zware en daarom mythische uitdaging. Winst in de klassieker staat hoog op de verlanglijst van elke topskiër.