VIDEO: nobele onbekende wint Combiné Wengen dankzij felle sneeuwbui

vr 13/01/2017 - 20:24 Niels Hintermann heeft de Wereldbekermanche combiné in het Zwitserse Wengen op zijn naam geschreven. Hij klokte de snelste tijd af voor een felle sneeuwbui losbarstte.

Niels Hintermann was nog nooit verder geraakt dan een 21e plaats in de wereldbeker. Ook in de slalom, het eerste onderdeel van de combiné, leek hij de wet van de sterkste te ondergaan. Hij werd 23e in de eerste run.

Maar in eigen land waren de weergoden Hintermann gunstig gezind, want tijdens de afdaling hield het plots op met sneeuwen. Of toch voor de eerste tien deelnemers. Hintermann profiteerde met de voorlopig snelste tijd (2'26"58).

Net toen de grote kanonnen aan zet waren, viel er opnieuw een pak sneeuw uit de lucht. Door de verse sneeuw beten de toppers hun tanden stuk op de tijd van Hintermann. Ook Pinturault verloor bijna zes seconden en werd pas 20e.

De grillige weerstomstandigheden zorgden zo voor drie debutanten op een wereldbekerpodium. Hintermann kreeg de Fransman Maxence Muzaton en de Oostenrijker Frederic Berthold naast zich.

Bekijk hier hoe Hintermann de zege in de wacht sleepte:

VRT ???media.video.type.mz_vod???