Einde seizoen voor skiër Marchant door scheenbeenbreuk

zo 08/01/2017 - 12:21 Onze landgenoot Armand Marchant zal niet meer in actie komen dit seizoen na zijn val in Adelboden. "Bedankt voor jullie honderden berichtjes", zegt de skiër, die gisteren zijn scheenbeen brak op verschillende plaatsen. "De moreel is niet al te slecht."

Tijdens de Wereldbekermanche reuzenslalom in Adelboden ging Armand Marchant gisteren pijnlijk onderuit. Onze 19-jarige landgenoot werd in Zwitserland met de helikopter geëvacueerd, in het ziekenhuis onderging hij meteen een operatie aan zijn gebroken scheenbeen.

Facebook Belgian Alpine Ski Team

"De pijn wordt onder controle gehouden door de morfine", laat Marchants omgeving weten op Facebook. "Wij krijgen veel vragen over de val. Armand heeft de blessure opgelopen in de laatste bocht, onder hevige druk, Armand kwam vervolgens ten val en heeft zich laten voortglijden."

Vorige maand schreef Marchant nog geschiedenis. Hij werd toen achttiende in de slalom van Val d'Isère. Daarmee eindigde Marchant als eerste Belgische man ooit in de punten op een Wereldbekermanche alpineskiën.
 

Marchant met opgestoken duim vanuit zijn ziekenhuisbed