Katrien Aerts: "Top 12 in Sotsji is mogelijk"

ma 27/01/2014 - 19:26 Freestyleskiester Katrien Aerts is een van de zeven Belgen op de Winterspelen in Sotsji. De 37-jarige Aerts mikt op een plaats in de finale. "Ik heb een goeie voorbereiding achter de rug", vertelde Aerts maandag op een persconferentie.

Katrien Aerts

"Ik zal alles uit de kast moeten halen, maar een plaats in de top 12 is mogelijk", zegt Katrien Aerts. "Alles staat bij mij in het teken van de Olympische Spelen."

Belga

"Ik heb een goeie voorbereiding zonder zware blessures achter de rug en ik denk wel dat ik er klaar voor ben. Mentaal en fysiek, bedoel ik dan. Want in onze sport kan je nooit helemaal klaar zijn. Je moet immers constant je grenzen verleggen."

Aerts heeft haar run voor de Spelen al helemaal voorbereid. "Technisch gezien is mijn sprong van een gemiddeld niveau. Ik eindig met een sprong van 720°, maar de moeilijkste sprong zit ongeveer in het midden. Dan voer ik een sprong tegen mijn natuurlijke draairichting uit om meer variatie in mijn programma te leggen."

Met haar 37 jaar is Aerts de ouderdomsdeken in de Belgische delegatie. "Spijtig dat mijn sport niet eerder olympisch geworden is. Het zal voor mij dus bij één deelname blijven", beseft Aerts.

"Na de Spelen wil nog verder skiën, maar het aantal topwedstrijden ga ik afbouwen. Ik weet zelfs nog niet of ik volgend jaar nog aan het WK in Oostenrijk zal deelnemen."