Skiester Aguilaniu dient klacht in na val

vr 17/01/2014 - 12:59 Aude Aguilaniu dient een klacht in bij de Internationale Skifederatie (FIS). De skiester houdt de FIS verantwoordelijk voor haar val tijdens de WB skicross in Val Thorens. Daarbij brak Aguilaniu haar rechterscheenbeen en mist ze de Olympische Winterspelen in Sotsji.

Aude Aguilaniu

De wereldbekermanche skicross in Val Thorens (Fra) werd donderdag afgewerkt onder zeer slechte weersomstandigheden. Volgens de entourage van Aguilaniu, een tot Belgische genaturaliseerde Française, had de wedstrijd donderdag niet mogen doorgaan.

audeaguilaniu.com

"In de voormiddag was er nog een lange vergadering tussen de trainers en de afgevaardigden van de FIS om na te gaan of de wedstrijd in dergelijke omstandigheden wel kon georganiseerd worden", klinkt het.

"Uiteindelijk hebben de verantwoordelijken onder druk van de aanwezige media beslist de skiesters toch los te laten op een piste die er erg hard en snel en dus heel gevaarlijk bijlag. In de reeks voor die van Aude gebeurde een eerste erg ongeluk maar nadat de Russische skiester van de piste was gehaald, werd de wedstrijd gewoon hervat."

De val van Aguilaniu gebeurde in de tweede reeks. Volgens haar entourage verloor ze haar evenwicht na een felle windstoot. Na het ongeluk besliste de organisatie de wedstrijd alsnog stop te zetten. "Jammer genoeg te laat voor Aude, die haar olympische dromen mag opbergen", klinkt het bij Aguilaniu's management.

Het kamp-Aguilaniu eist een schadevergoeding voor het fysieke en morele leed dat de skiester wordt aangedaan wegens het missen van de Winterspelen.