Scheenbeenbreuk houdt Aguilaniu van de Spelen

do 16/01/2014 - 15:47 Aude Aguilaniu moet een kruis maken over de Winterspelen in Sotsji. Onze landgenote kwam vandaag ten val tijdens de Wereldbekermanche skicross in Val Thorens. De 25-jarige tot Belgische genaturaliseerde Française brak haar scheenbeen en zal er volgende maand dus niet bij zijn op de Spelen.

Aude Aguilaniu

Aude Aguilaniu (25) heeft de Franse nationaliteit, maar werd begin vorig jaar genaturaliseerd tot Belgische. Voor ons land had ze zich gekwalificeerd voor de Spelen in Sotsji, maar door een zware val zal ze er volgende maand niet bij zijn in Rusland.

VRT

Aguilaniu nam vandaag in Val Thorens (Frankrijk) deel aan de Wereldbekermanche skicross. De weersomstandigheden waren bijzonder slecht in het Franse skistation.

Door de slechte zichtbaarheid en de stevige wind op een hoogte van 2.300 meter viel Aguilaniu met een snelheid met 80 km/u. De 25-jarige skiester moest naar het ziekenhuis met een gebroken scheenbeen.

De organisatie besliste om de wedstrijd stop te zetten. Aguilaniu had wel de eerste run afgewerkt en finishte op de 10e plaats.

Aguilaniu plaatste zich begin december, ook in Val Thorens, voor de Olympische Spelen in Sotsji. Vorig seizoen stond ze al zes maanden aan de kant met een knieblessure.


Aude Aguilaniu: