Aerts: "Helemaal zeker van startplaats in Sotsji"

za 04/01/2014 - 08:58 Freestyle skiester Katrien Aerts heeft met een zevende plaats op de WB-manche in Calgary haar ticket voor de Winterspelen in Sotsji helemaal veilig gesteld. "Sotsji is nog 36 dagen ver en het wordt een maand hard trainen", zegt onze landgenote.

Katrien Aerts

Katrien Aerts is dankzij haar zevende plaats in Calgary opgeklommen naar de zesde plaats in de WB-stand. "De top 24 mag naar Sotsji en met nog één WB-manche kan ik niet meer uit die top 24 vallen", zegt onze landgenote. "Ik ben nu honderd procent zeker van mijn startplaats in Sotsji."

Sotsji is nog 36 dagen ver en het wordt een maand hard trainen om alle tricks zo goed mogelijk onder de knie te krijgen
Katrien Aerts

"Sotsji is nog 36 dagen ver en het wordt een maand hard trainen om alle tricks zo goed mogelijk onder de knie te krijgen. Onder moeilijke omstandigheden, zoals in Calgary, loopt het soms nog mis."

"Er was veel verse sneeuw gevallen en dan is de halfpipe traag. Ik had veel problemen met de snelheid. Omdat ik een lichtgewicht ben, lijk ik daar meer last van te hebben dan de anderen."

"Omdat ik niet genoeg snelheid had, had ik niet genoeg hoogte voor mijn laatste sprong. Ik hoop dat het in Sotsji goed vriest, zodat de halfpipe heel snel is." Het freestyle skiën in de halfpipe, het nummer van Aerts, staat op 20 februari op het programma in Sotsji.