Aerts wordt 11e: "Finale in Sotsji kan ook"

za 21/12/2013 - 17:16 Katrien Aerts heeft de elfde plaats behaald in de finale van de halfpipe freestyle skiën op de WB-manche in Copper Mountain (VS). "De omstandigheden zaten niet mee, want het sneeuwde", zegt Aerts. "Dat ik elfde word is heel mooi, als ik hier de finale kan halen, dan op de Spelen ook."

Katrien Aerts

Het sneeuwde redelijk hard in Copper Mountain, en dat maakt het er niet makkelijker op voor de skiesters. "Er lag veel losse
sneeuw", zei Aerts. "Dat maakte de pipe trager, waardoor je moeilijker je hoogte kon houden en je minder tijd had om je tricks uit te voeren."

De elfde plaats in deze sterk bezette wedstrijd geeft me veel vertrouwen. Als ik hier een finale kan halen, dan kan ik dat op de Spelen ook
Katrien Aerts

"Ik begon nog wel goed in de eerste run, maar mijn laatste 720 ging niet goed. Ik wou me verbeteren in de tweede run, maar kwam daarin ten val."

"De score van de eerste run leverde de elfde plaats op. Al bij al een heel mooi resultaat in deze sterk bezette wedstrijd. Dit geeft me veel vertrouwen. Als ik hier een finale kan halen, dan kan ik dat op de Spelen ook."

"Ik had natuurlijk in de finale graag iets beter gescoord, maar positief is wel dat ik in moeilijke omstandigheden toch mijn run kan uitvoeren. Ook al zaten er nog wat foutjes in."

De volgende wedstrijd is de WB-manche in Calgary, in Canada. Met trainingen op 31 december en 1 januari en kwalificaties op de tweede. "Nieuwjaar vieren, daar doen we dus niet aan mee!"