Engelse cricketers behouden The Ashes

wo 29/12/2010 - 12:59 Engeland staat op zijn kop, want voor het eerst in 24 jaar hebben de Engelsen de strijd om de prestigieuze Ashes met succes verdedigd. Engeland versloeg aartsrivaal Australië in de vierde van vijf zogenoemde testmatchen en daardoor kan het niet meer ingehaald worden.

cricket

The Ashes, genoemd naar de urnachtige wisseltrofee, is een tweejaarlijkse "vriendschappelijke" ontmoeting tussen Engeland en Australië. Twee jaar geleden nam Engeland The Ashes over van Australië en nu werd de trofee in het hol van de leeuw met succes verdedigd.

Engeland won de vierde testmatch, in Melbourne, met één inning en 157 runs. Australië kan in de laatste match, in Sydney, hoogstens nog de stand gelijk trekken, maar dat is niet genoeg om The Ashes af te pakken.

"Voor de Engelsen zijn The Ashes iets als de Heilige Graal", beseft aanvoerder Andrew Strauss. "We hebben de Ashes nog niet gewonnen (Australië kan er nog 2-2 van maken), maar we zijn wel al zeker dat de trofee weer naar Engeland komt. Dat was ons belangrijkste doel."