Snowboarder houdt Jurgen Van den Broeck af

do 23/12/2010 - 08:41 Snowboarder Seppe Smits is ietwat verrassend verkozen tot Sportfiguur van het Jaar in de provincie Antwerpen. Wielrenner Jurgen Van den Broeck - vijfde in de Tour - werd tweede, duatleet Bart Aernouts derde.

snowboard duatlon

Seppe Smits (19) heeft zijn trofee te danken aan de stemmen van het publiek (50% van het resultaat). Hij wipte over Bart Aernouts en Jurgen Van den Broeck, die na de stemmen van de genomineerden zelf (25%) en de vakjury (25%) de eerste plaats deelden.

PhotoNews

"Ik had deze trofee helemaal niet verwacht", zei Seppe Smits, die uit de Verenigde Staten kwam overgevlogen.

"Als ik zag wie er allemaal naast mij stond, durfde ik niet te dromen van deze trofee. Wielrennen en voetbal zijn toch veel populairder dan snowboarden. Jurgen Van den Broeck (foto) finishte toch vijfde in de Ronde van Frankrijk."

"Via snowboardsites en zelfs Facebook hebben we veel mensen kunnen overhalen om te stemmen. Misschien heeft dat de doorslag gegeven."

Ex-roeister Annelies Bredael (45) kreeg een Lifetime Achievement Award. In 1992 haalde ze zilver op de Olympische Spelen van Barcelona. Zwemster Kim Janssens was de Antwerpse Belofte van het Jaar.

Uitslag Sportfiguur van Antwerpen 2010

  1. Seppe Smits (snowboarden) - 37 punten
  2. Jurgen Van den Broeck (wielrennen) - 34
  3. Bart Aernouts (duatlon) - 33
  4. Sofie Gierts (hockey) - 23
  5. Gert Van Walle (volleybal) - 21
  6. Romelu Lukaku (voetbal) - 20
  7. Tine Deckers (triatlon) - 18
  8. Ilse Heylen (judo) - 14
  9. Tom Boonen (wielrennen) - 11
  10. Elco van der Geest (judo) - 11

Video's Seppe Smits: