Nederlandse BMX'er Jelle van Gorkom zwaargewond in ziekenhuis

wo 10/01/2018 - 17:33 Fietscrosser Jelle van Gorkom is dinsdag zwaargewond geraakt bij een trainingsongeval op de BMX-baan in Papendal. De 27-jarige Van Gorkom werd met de ambulance meteen naar het ziekenhuis gebracht. Hij wordt kunstmatig in slaap gehouden.

Jelle van Gorkom, winnaar van olympisch zilver in Rio, ligt na een trainingsongeval in het ziekenhuis met gebroken ribben, een breuk in het gezicht, een scheurtje in de schedel en beschadigingen aan de lever, milt en nieren. Hij wordt in het ziekenhuis kunstmatig in slaap gehouden. 

"De nationale selectie is in gedachten bij Jelle, zijn vriendin en zijn familie. Laten we hen nu vooral rust en privacy gunnen", meldt bondscoach Bas de Bever.

Op de Olympische Spelen van 2012 in Londen strandde Van Gorkom nog in de kwartfinales. Zijn grote doorbraak volgde in 2015 op het WK in Zolder, toen won hij zilver. Aan het einde van dat succesvolle jaar brak hij zijn beide sleutelbenen en in maart 2016 brak hij er opnieuw een. Desondanks wist hij zich te plaatsen voor de Spelen van Rio, waar hij stuntte met zilver.