Marieke Vervoort: "Twee dagen in coma gelegen"

za 07/01/2017 - 17:38 Marieke Vervoort heeft bange dagen achter de rug. Woensdag is de 37-jarige rolstoelatlete in een coma beland. Ondertussen is ze weer bij bewustzijn. "Ik herinner me niks", vertelt Vervoort. De dokters zoeken volop naar een oorzaak.

Gisteravond verscheen een verontrustend bericht op de Facebookpagina van Marieke Vervoort. De rolstoelatlete liet weten dat ze twee dagen in een coma gelegen had in een ziekenhuis in Diest.

Ze hebben me naar het ziekenhuis gebracht, maar daar herinner ik me helemaal niets van.
Marieke Vervoort

"Woensdag ben ik zoals elke week mijn baxter magnesium gaan halen. Daar ben ik diep in slaap gevallen", doet Vervoort haar verhaal bij Sporza.

"Mijn bloeddruk klopte helemaal niet. Ze hebben me naar het ziekenhuis gebracht, maar daar herinner ik me helemaal niets van. Ik heb twee dagen in coma gelegen."

"Ik reageerde op geen enkele prikkel, moest voortdurend braken en had last van apneu (ademstilstand, red). Toen ik wakker werd, wist ik daar allemaal niks over."

"De dokters zoeken nog naar een oorzaak. Ze hebben een infectie gevonden in mijn bloed. Mogelijk heb ik een long- of een blaasontsteking opgelopen."

"Voel me nog heel slap"

Intussen is Marieke Vervoort weer bij bewustzijn. "Ik voel me nog heel slap. Ik heb geen zin om te eten en moet nog vaak overgeven", vertelt ze.

"Hopelijk gaat het snel beter met me, want ik heb nog mooie vooruitzichten. Zo staat er onder meer nog een reis naar Japan op het programma."

Voorlopig blijft Vervoort in het ziekenhuis. "Als de testen een longontsteking aan het licht brengen, zal het nog even duren. Anders mag ik waarschijnlijk maandag naar huis."