McIlroy (22) wint US Open met recordscore

ma 20/06/2011 - 06:10 De Noord-Ier Rory McIlroy heeft op 22-jarige leeftijd zijn eerste Major-zege op zak gestoken. Hij won de US Open met 16 slagen onder par, een recordscore voor het golftoernooi. "Deze is voor jou, pa, gelukkige vaderdag!", zei McIlroy.

golf

McIlroy was aan de laatste dag begonnen met een voorsprong van acht slagen op zijn eerste concurrent. Die voorsprong zou niet meer kleiner worden. McIlroy liet in zijn vierde ronde een score van 68 slagen, twee onder par, optekenen.

AP

Hij is de derde speler in de geschiedenis van de US Open die in alle vier de rondes onder 70 blijft. Met 16 slagen onder par verpulvert hij het US Open-record (12) van Tiger Woods in 2000. En met zijn 22 is hij de jongste winnaar sinds de 21-jarige Bobby Jones in 1923.

"Het is een ongelofelijke week geweest, ik kan niet meer verlangen", glunderde McIlroy meteen na zijn zege. "Deze trofee vasthouden, is ongelofelijk."

"Ik wist hoe goed Tiger was in 2000, toen hij won met 12 onder par en ik wou gewoon proberen met hem te wedijveren. Ik heb vier dagen heel goed gespeeld, ik kan niet gelukkiger zijn."

"Dat mijn pa (foto) hier is, betekent alles voor me. Gelukkige vaderdag! (In Noord-Ierland was het zondag vaderdag, red) Deze is voor jou. En natuurlijk ook voor mijn ma, die thuis zit te kijken. Mijn vrienden zullen nu wel met heel wat Guinness aan het vieren zijn, ik hoop daar snel bij te zijn."


US Open 2011: